Start
Wigilia 2012 PDF Drukuj Email
czwartek, 20 grudnia 2012 20:00

W Świetlicy Opiekuńczo - Wychowawczej Caritas Archidiecezji Warmińskiej w Górowie Iławeckim 15 grudnia odbyła się Wigilia. Uroczystość rozpoczęła się tradycyjnie, jak co roku jasełkami, w wykonaniu dzieci uczęszczających do świetlicy.

Przedstawienie jasełkowe przygotowała wychowawczyni pani Dorota Dopira. Po krótkiej modlitwie uczestnicy złożyli sobie życzenia, po czym zasiedli do odświętnie przygotowanego stołu. wraz z wychowankami świetlicy ten uroczysty wieczór przeżywali także przedstawiciele władz miasta Górowa Iławeckiego: burmistrz Jacek Kostka, przewodnicząca Rady Miasta Jadwiga Zysmanowicz, proboszcz parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa ksiądz kanonik Józef Gawrylczyk, Dyrektor Caritas Archidiecezji Warmińskiej, Dyrektor Carrefour Robert Lorenz, przedstawiciele Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, oraz pracownicy Centrum Pielęgniarstwa Rodzinnego Stacja Opieki Caritas w Górowie Iławeckim panią Kamillą Gzegzuła. Końcowym i najbardziej oczekiwanym momentem wieczerzy było wręczenie prezentów dla wychowanków od świętego Mikołaja. Caritas Archidiecezji Warmińskiej składa najserdeczniejsze podziękowania dla wszystkich, którzy czynnie uczestniczą w realizacji dzieła świetlicy.