Start
Wieczerza Wigilijna PDF Drukuj Email
piątek, 20 grudnia 2013 16:58

19 grudnia w Świetlicy Opiekuńczo-Wychowawczej Caritas w Górowie Iławeckim odbyła się uroczysta Wieczerza Wigilijna.

Świąteczny wieczór rozpoczął się Jasełkami, które przygotował dzieci z świetlicy pod kierunkiem pani Moniki Kuśmierczyk. Mali aktorzy podczas prób dawali z siebie wszystko, by móc jak najlepiej przekazać istotę zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Tegoroczne  Jasełka przeplatały współczesne realia życia codziennego z podniosłym charakterem wydarzenia z przed tysięcy lat. Zaproszeni goście byli pod wrażeniem dzieci, które z wielkim zaangażowaniem wczuwały się w swoje role.

W spotkaniu wzięli udział zaproszeni goście - Dyrektor Caritas Archidiecezji Warmińskiej ks. Paweł Zięba, Burmistrz Miasta Jacek Kostka, Przewodniczący Rady Miasta Jan Mordas, ks. dziekan J. Gawrylczyk, Robert Lorenc Dyrektor Carrefour w Olsztynie jak również przedstawicieli innych instytucji wspierających działalność świetlicy. Najserdeczniejsze podziękowania składamy firmie Carrefour, która po raz kolejny włączyła naszą świetlicę do udziału w programie „Dożywianie z Carrefour” oraz  firmie Nova Mazur Design.